maanantai 16. heinäkuuta 2018

Hellehöpinää ja vähän kissajuttuja



Ilmeistä päätellen uintireissu oli liian lyhyt 

Melkosta lämpöä on pidellyt viime päivinä! Meikäläinenkin on joutunut heittämään höpöhöpö-ajatukset nurkkaan ja siirtymään shortsilinjalle. Täytynee todeta, ettei ne paljaat reidet ehkä olekkaan ihan kuolemaksi. Tästä helleryöpystä sensijaan en oo aivan varma 😁 
Viikon päästä mulla alkaa ensimmäinen kesälomapätkä ja ollaan lähdössä Rukalle mökille viettämään (toivottavasti) "aktiivilomaa". Viimeistään silloin saisi siis helteet hellittää.

Kaikki meidän huushollin koirat (mukaanlukien kesävieras Rola, kuvassa reunimmainen vasemmalta) ovat hulluakin hullumpia uimareita, joten tällaisina päivinä koirien viilentäminen ja pikku liikunnat onnistuu kätevästi joko kävelemällä lähilammelle tai hurauttamalla autolla muutaman kilometrin päähän Saimaalle. 
Martasta on tullut turhankin rohkea sekä uimaintoinen (+ se tykkää sukeltaa...) ja ollaankin etsitty muutamasta eläinkaupasta sille pelastusliivejä. Yhdet löydettiin, mutta jätin ne kauppaan koska a) istuvuus ja koko ei olleet täydelliset ja b) en oo valmis pulittamaan moisista 50 euroa. Etsintöjä jatketaan ja sen aikaa yritetään pitää russeli pinnalla. Uima-asento sillä ei alkujaankaan oo mitenkään ihanteellinen, eikä se tajua omia rajojaan jaksamisen suhteen.


Kusti vietti viime kesän lyhyeksi ajetulla turkilla, mutta tänä kesänä en raaskinut sitä ajella suoraan sanottuna ulkonäöllisistä syistä johtuen. Nyt kun ollaan näitä hellepäiviä eletty niin oon todennut, ettei turkin kokonaan ajaminen vaikuttanut juuri Kustin kohdalla mitenkään radikaalisti lämmönsietoon ja jaksamiseen. Mahan ja sisäreidet oon kuitenkin ajellut lyhyiksi ja pohjavillan pidän poissa. Koira jaksaa juuri niin hyvin kun tällaisilla lämpötiloilla voi kuvitella.
On ollut kiva kuitenkin huomata ettei turkki ole muuttunut miksikään kastraation tai koneajelun myötä.

Kissojen valtakunta


Loppuun saanen esitellä palasen kissakaksikon valtakuntaa! Toimitila kun valmistui niin Nikke ahersi veljensä kanssa niile ulkotarhan (itse en valitettavasti voi ottaa kunniaa tästä komeudesta muutamaa maalaamaani lautaa lukuunottamatta). Kissojen kulku tarhaan käy makuuhuoneen tuuletusikkunasta ja onnistui vieläpä niin näppärästi, ettei hyttysverkoistakaan tarvinnut luopua 🙌
Tää on ollut kateille mieluinen lisä! Tarha on kivasti meidän aidatulla pihalla ns. "turhalla" alueella. Muu piha on aika hyvin piilossa ulkopuolisten katseilta, mutta kissoilla on näköyhteys kadulle  ja naapureiden touhuihin, hah! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti