torstai 2. elokuuta 2018

Lomalla osa2 - Riisitunturin kansallispuisto

Hossasta me jatkettiin matkaa Rukalle ja sen "ytimestä" vielä vajaa 20 kilometriä vuokramökille. Oli oma ranta, rannassa kota, eikä itse mökissäkään ollut valittamista. "Heti valmis"-sauna tosin oli pienoinen pettymys, mutta niillä helteillä pärjättiin kyllä sen tarjoamilla laimeammillakin löylyillä.

Tiistaina suuntasimme Riisitunturin kansallispuistoon vailla sen kummempaa suunnitelmaa käveltävästä reitistä. Polku parkkipaikalta aina tunturin huipulle saakka oli tehty erittäin hyväkulkuiseksi, eikä oltu ainoita paikalle eksyneitä. Veikkaisin, että valtaosa väestä kävi kiipeämässä huipulle ja palasi sieltä sitten takaisin parkkipaikalle.
Myö päätettiin kiertää reipas 10km rengasreitti, Riisin rietas. Muista kulkijoista ei tarvinnut tällä reitillä juuri välittää ja ainoisiin kanssamatkaajiin törmättiin lähinnä soiden luota hilloja keräämästä. Omatkin vitamiinivarastot saatiin täytettyä hilloilla sekä makoisilla mustikoilla.

Keli jatkui edelleen helteisenä ja naaman kastelu viileällä purovedellä piristi kummasti. Matkalle osui onneksi paljon ojia ym rapakoita, joten koirien viilennykset ja juotot sujuivat oikeen näppärästi, eikä vesien ja kuppien kanssa tarvinnut lutrata muualla kuin autolla.

Riisitunturi oli huikea paikka! Itseä henkilökohtaisesti miellytti karumpi tunturimaisema puroineen jopa enemmän kuin edellisen päivän jylhä kanjoni, vaikka näkemisen arvoinen oli ehdottomasti sekin!
Kuviin on ainakin meikäläisen taidoilla mahdoton taltioida maisemaa yhtä upeana mitä se todellisuudessa on. Lisäksi ne poukkoilee julkaisun jälkeen miten sattuvat, vaikka luonnosvaiheessa ovat symmetrisesti aseteltuna, yritetään kestää.

Ps. kuvien laatu paranee vähän kun ne avaa suuremmiksi1 kommentti: