perjantai 4. tammikuuta 2019

2018

Perinteitä kunnioittaen on aika paketoida kasaan vuosi 2018. Kunnianhimoisena suunnitelmana oli luoda tähän vuosikoosteeseen oma kuvakollaasi kullekkin kuukaudelle. Toteutus kuitenkin olisi ollut tässä kohtaa yksi vuosisadan työmaa, joten mennään yhdellä kollaasilla. Let's aloitetaan!


Tammikuu
Martan ja Kärpän luustokuvaukset, joista molemmille samanlaiset lottorivit: B/B 0/0 VA0 LTV0, Kärpälle lisäksi SP0. Luustoltaan terveitä harrastukoiria koko lauma!
Mie aloitin opiskelemaan koirahierojaksi.

Helmikuu
Martta matkasi Viroon näyttelyihin saaden junnuSertin.
Kustin kanssa kisattiin ensimmäistä kertaa (hävettävän huonolla valmistautumisella😅) Rallytokossa Porvoossa hyväksytysti. Agilityä kisattiin lähes 4 vuoden tauon ja hyvin vähäisen treenaamisen jälkeen Liedossa 3 starttia. Lisäksi Kusti palkittiin Suomen Pyreneläisten vuoden 2017 tottelevaisimpana. 

Maaliskuu
Kustin kanssa 3 agilitystarttia Lappeenrannassa. 
Martalla todellinen näyttelykuukausi ja viimeiset reissut Viron maalla junnusertejä metsästämässä. Yhdet jäi uupumaan sekä Virosta että Liettuasta valionarvoa ajatellen. Lisäksi Imatra Kr ja Imatra Kv 2xPN4.
Taavi kävi ahkerasti metsästykoirille suunnatussa pentukoulussa ja säkäkorkeus ohitti meikäläisen polvenkorkeuden. 

Huhtikuu
Taavi ja iskä kyläilivät ja käytiin kasvattajan luona tekemässä pientä treeniä linnuilla. Taavi myös täytti 6kk.
Kustin kanssa kisattiin Lappeenrannassa saman päivän aikana kaksi Rallytoko-rataa, molemmat hyväksytysti ja näinollen pyrrille koulutustunnus RTK1. 
Kajaanissa tuli vietettyä peräti pari viikkoa opiskelun merkeissä. 

Toukokuu
Meikäläinen vieraili jälleen Kajaanissa opiskeluhommissa. Sain myös Kennelliitolta hyväksynnän kennelnimi-anomukselleni. Skippasin kaksi Rallytoko-koetta, koska se tuntui siinä kohtaa oikealta ratkaisulta. 
Käytiin Kustin ja Martan kanssa kaksissa mätsäreissä ja saatiin rahoille vastinetta, sillä Martta oli pun2 sekä sin1 bis2 ja Kusti sin2 ja pun2. 
Lisäksi Kusti täytti 7 vuotta, kisasi Rallytokossa epävirallisesti pistein 97 ja suoritti Niken kanssa hyväksytysti BH-kokeen.
Myös Kärppä suoritti BH-kokeen hyväksytysti.
Oxu täytti 12 vuotta. 
Martta misseili Puumalassa pn2 vara-sert.

Kesäkuu
Kärppä kävi luonnetestissä. 
Kuten joka kuukausi, myös kesäkuussa viihdyttiin paljon ulkona. Tehtiin aamupalaretkiä Saimaan kallioisille rannoille ja koirat uivat sydämensä kyllyydestä. 

Heinäkuu
Vietettiin loppukuusta kesälomaa! Vuokrattiin mökki Rukalta, patikoitiin ja nähtiin Suomen luonnon monta upeaa kolkkaa. Yksi ehdottomasti vuoden mieleenpainuvimmista asioista.
Heinäkuun helteisiin päiviin toi myös murhetta kissan katoaminen. Saatiin kuitenkin lopulta jatkaa lomaa Kainuussa hyvillä mielin, sillä kissa pääsi naapureiden ja kaverin avustuksella turvallisesti kotiin. 

Elokuu
Yövyttiin Kuopiossa Rauhalahden leirintäalueen "koirankopissa" yksi yö (never again 🙈), sillä käytiin pyrriporukalla paimentamassa. Todettiin, että Kustista ei paimenta enää tule, mutta reissu oli silti hauska ja antoisa. 
Taavi suoritti vesityökokeen Kotkassa. 

Syyskuu
Martta kävi Porvoon näyttelyssä ollen pn3.
Taavi täytti 1 vuoden ja otti osaa Junkkariin.

Lokakuu
Hämeenlinnan näyttelyistä Martalle pn4 sekä ensimmäinen eh.
Martta myös täytti 2 vuotta!

Marraskuu
Kustin kanssa aloitettiin ohjatut agilitytreenit, käytiin yksissä epiksissä tekemässä 0-rata ja oltiin muistaakseni pikkumaksien toisia.
Kusti ja Martta pyörähti mätsärissä tuloksin pun2 sekä pun1 bis4.
Martta misseili vielä Jyväskylässä saaden eri3Sa ja eri4Sa.
Kärppä täytti 3 vuotta!

Joulukuu
Oxu aiheutti huolta ja sydämentykytyksiä joutuessaan selittämättömän ripulin ja oksentelun vuoksi useaksi tunniksi nesteytykseen. Pappakoira oli lekuriin mentäessä jo lähestulkoon kantokunnossa, mutta parissa päivässä toipui onneksi entiselleen. 
Vuosi huipentui Taavin kanssa messariin ja sieltä saatuihin HeJv-18 ja Jv-18 -titteleihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti